"Hvorfor er hun så tyk, mor?" - akavede ting, børn spørger om

NY-tip: 3 lækre spistesteder

Uf, jeg har i dén grad forsømt min lille blog lidt for længe. Årsagen: Jeg har været 5 fantastiske dage i New York med min søster. Oh my, det er en fed by! Jeg er muligvis en af de eneste 31-årige i Dannevang, der i årevis har afslået at besøge verdens supermagt aka. kapitalismens højborg aka. Trump-dynastiet, men altså… Årene er bare gået og tiden spenderet med at besøge mine favoritlande Indien og Tyrkiet et væld af gange.

Og hvad kan NY så? En helt masse! F.eks. må jeg virkelig lige kaste lys på amerikanernes evne til at fylde kalorier i enhver madvare. Argh, nogle kaloriebomber, jeg er blevet konfronteret med i de sidste dage. Og som jeg selvfølgelig har kastet mig over! Hvad siger I f.eks. til kaffe med et swirl af Nutella? En sådan lille fætter kan du få hos Gregory’s Coffee på Broadway, Manhattan.

Generelt består det amerikanske marked bare af et hav af smagsvarianter og alverdens til tider – i hvert fald for en dansk tunge – bizarre sammensætninger. F.eks. chips. Glem det sædvanlige lille udbud af havsalt, sourcream and onion, cheese og barbeque, som du finder på en shopper i Netto. Så spinkelt et grundlag ville en amerikansk kiosk med bare lidt selvrespekt ALDRIG nøjes med at basere sit udvalg på. Næh nej. Se bare mængden af chipsvarianter du kan muntre dig med hos en random kiosk i Brooklyn:

chips new york rejseblog brooklyn mad restaurant

Cheddar, honey dijon, spicy queso, chili lime, Korean, dill pickle, Himalayan salt, sea salt and vinegar, ren sea salt, aged white cheddar, fiery Thai, jalapeno, lime ranch… De bliver ved og ved, de amerikanere!

Det samme gælder morgenmadsprodukter – og ja, jeg kalder det ikke morgenmad, men produkter. Min søster og jeg fik en mindre sammensmeltning af grin over den absurde mængde af slik forsøgt skjult som morgenmad vi uforvarende stødte på i et supermarked. Frosties med miniskumfiduser og farverige små Rice Krispies en masse. Dødsstødet kom, da vores øjne ramte en pakke med massive havrefraspuder fyldt med peanut butter og chokoladeswirls. Det skal dog retfærdigvis tilføjes, at havrefrasen var whole grain. Så er det jo sundt nok, ikk’? 😉

brooklyn manhattan ny new york rejsetips blog restaurant spisesteder

Kanelsnegle – nu også i cornflakes-forklædning!

Nå, men spøg, latter og hån til side. New yorkerne kan skam også finde ud af at lave super lækker mad. Det oplevede vi på tre forskellige spisesteder, som jeg lige vil fremhæve og anbefale dig, hvis du også skal forbi The Big Apple og har lyst til delicious mad i flotte settings.

Prune, 54 E 1st St, New York
Lillebitte restaurant malet i lilla nuancer og indrettet i en teateragtig stil – jeg fik følelsen af, at jeg befandt mig i et sminkerum. Og det var ikke en dårlig ting! Faktisk var det ganske charmerende. Man sidder supertæt linet op ved små borde side om side og har dermed rig mulighed for at inspicere naboens mad. Prune er ejet af Gabrielle Hamilton, der blev kåret til New Yorks bedste kok i 2011.

Prune restaurant new york spistested guide mad manhattan

Betjeningen var skøn med glade tjenere. Lækre små retter. Til forret: Smoked bluefish salad på rye crackers og en deep-fried malakoff med sprøde mini-cornichoner. Til hovedret en sublim burger med fritter.

prune new york restaurant manhattan spise guide

Tacombi, 255 Bleecker Street, New York
Mexikansk mad, der rykker! Tacombi er en kæde af mexikanske restauranter med super fedt interiør og hurtig betjening. Vi var der lørdag aften og energien var vild! Da vi ikke havde bestilt bord, havnede vi på to højstole oppe ved baren, hvor vi kunne betragte kokkene svinge rundt med maden helt tæt på.

tacombi manhattan new york restaurant
Bestillingen foregår ved, at man krydser en masse småretter af og så kommer lækkerierne ellers bare strømmende fra de veloplagte tjenere. Succes! Vi fik tacos og tortillas til vores maver var ved at sprænges. Beklager det lidt sløsede madbillede, men jeg var stærkt optaget af at nyde maden 🙂

Reunion, 544 Union Avenue, Brooklyn
Lækkert brunchsted med speciale i israelsk mad. Vi fik en velsmagende shakshuka med hvinende hvidt brød og labneh (drænet yoghurt) med blødt pitabrød.


En skøn måde at starte dagen og så er restauranten så flot indrettet med en sjov detalje i form af tapetet på toilettet: Ortodokse jøder side om side med ikoniske Notorius BIG:

By Chloe, 185 Bleecker Street, Manhattan, New York
By Chloe er det sidste sted, som jeg absolut må fremhæve af den simple grund, at jeg her fik den bedste salat, som jeg længe har smagt: Chloes kale caesar salad. OMG! Så lækker!


Konceptet på Chloes er vegansk og kosher. Sunde retter fyldt med vitaminer. Men det betyder ikke, at der går klidmoster i den. Hos Chloes kan du skylle dit helsemåltid ned med usund øl, hvis du har lyst til det 🙂 Og så er der også en dessertshop tilknyttet kæden med nuttede små kager, som jeg dog ikke fik fornøjelsen af at prøve, da salaten og fritterne fyldte for meget i maven.

Summasummarum: New York har styr på det med mad! Og for søren, hvor kunne vi i København lære noget af de kreative interiør settings og det veloplagte serviceniveau.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

"Hvorfor er hun så tyk, mor?" - akavede ting, børn spørger om