Det glade ghettoliv - fordele ved at bo i en betonørken

Karens kaloriekiller-kylling i kokos og karry

Jeg har været væk fra det virtuelle univers i mere end et par dage = der er ikke sket en hujende [bip] her på bloggen. Sorry! En mini-influenza er årsagen – som både jeg, lille E og mini E har været ramt af. Men nu er vi alle atter på højkant og mor her har taget styringen igen.

Der er kommet flere spørgsmål til mr. E’s vægttab – spørgsmål, der mest går på, om jeg kan lægge flere opskrifter op her på bloggen. Og ved I hvad, kære venner, det får I her. Må jeg præsentere: Karens kaloriekiller-kylling i kokos og karry. Den er minimal på kaloriefronten, maksimal på smagsfronten, pumpet op med proteiner og kulhydraterne er skåret helt ind til benet. Og: Så er den billig og virkelig nem at lave. Bingo!

Retten udviklede jeg i de fattige SU-år, hvor jeg kun havde mig selv at lave mad til når jeg kom hjem fra uni. og arbejde. Det var samtidig den epoke i mit liv, hvor jeg havde lidt for meget sul på sidebenene og her er denne menu genial. Særligt hvis du, som os herhjemme, spiser den med en grøn salat i stedet for med ris og brød som ellers er kutyme. Prøv f.eks. at mixe den med denne her grønne salat.

Jeg er ikke fan af det østasiatiske køkken og synes, at de traditionelle opskrifter på kylling i wok er fyldt med alle mulige og umulige ingredienser (fiskesauce, limegræs og jeg ved ikke hvad) – derfor er denne udgave i stedet præget af mellemøstlig/indisk smag: Mere fyldig og med et absolut minimum af ingredienser.

Karens kalorie-killer kylling i kokos og karry

Det skal du bruge:

1 kilo kylling- eller kalkunfilet/-bryst
2 poser frossen wokmix (2 x 500 gram)
1 stor dåse kokosmælk light
4 fed hvidløg
1-2 hønseboullion
Karry
Fajita krydderimix
Garam masala

Det skal du gøre:

Snit hvidløget fint og svits det i din work. Skær kyllingen ud i mundrette bidder og steg det sammen med hvidløget. Krydr kyllingen med karry, fajita og garam masala. Når kyllingen er gennemstegt, hælder du de to poser grøntsager i wokken. Rør rundt og vendt på, at grøntsagerne er optøet og gennemvarmet – det kan godt tage lidt tid. Til sidst tilføjer du 1-2 boullionterninger opløst i lidt kogende vand samt kokosmælken. Rør godt rundt og vent på, at retten er gennemvarm. Smag til sidst retten til og tilføj evt. ekstra krydderier. Et voila! Maden er klar!

slankekur kalorier protein kulhydrater kylling karry kokos

Hvidløg sikrer sammen med karry en dejlig dyb bundklang i retten…

 

proteiner kulhydrater kalorier kylling karry kokos

Wokmix! Den dovne og prisbevidste koks bedste ven. Masser af grøntsager, kun 37 kalorier pr. 100 gram, ingen snittetid og koster en flad 10’er. Nice!

 

karry kylling kokos proteiner kalorier kulhydrater grøntsager opskrift

Vente, vente, vente… I mens kan køkkenet lige blive ryddet op.

Sidste finish: Kokosmælken, der sikrer den lækre, cremede smag.

Og her det endelige resultat!

Psst! Fik du læst om mr. E’s forvandling? Se den her: Min mands vilde vægttab.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Det glade ghettoliv - fordele ved at bo i en betonørken